Kozice z bio pirino
(Kosilo za eno osebo)
Sastavine za jed:
- 50 g kozic
- 200 g pirine kaše
- 2 šalotke
- 1 korenček
- sol, poper
- kurkuma
- kala masala
- mleta pekoča paprika
- lovorov list z Raba ;)
- sezamovo olje
Priprava:
Na sezamovem olju popražimo šarlotko, dodamo naribano korenje in pražimo par minutk. Dodamo pirino kašo katero smo pred tem skuhali in ohladili. Dodamo začimbe sol, poper, kurkumo, kala masala in pekočo mleto papriko. Pražimo da se pira lepo zapeče in pri koncu dodamo kozice. Ko so kozice lepo pečene odstranimo z ognja in postrežemo.
Solata:
Solata:
- avokado
- motovilec
- olivno olje z Raba :)
- sol, poper
Očistimo avokado narežemo ga in skupaj z motovilcem začinimo z maslinovim oljem. sol in poper.
Kosilo je namenjeno eni osebi zelo ukusno in hitero skuhano. Dragi moji hitro in enostavno. Pa še neki malega o bio piri:
Pira je praoče mehkih žit in uspeva tudi v težavnih pogojih ter ne zahteva dodatnega gnojenja in specialne zaščite s kemikalijami. Vsebuje veliko beljakovin, na katere so le redki preobčutljivi. Je izredno okusna in omogoča pripravo čudovitih polnozrnatih kruhov in peciva. Zaradi velike vsebnosti beljakovin in vitaminov B, A in E, ter fosforja, železa in magnezija ima pira idealno prehrambeno sestavo. Kvalitetna beljakovina se po zgradbi aminokisine razlikuje od beljakovine, ki je npr. v pšenici. Zaradi tega piro zelo dobro prenašajo ljudje ki so alergični na beljakovine drugih žit. Pirino pecivo je zelo rahlo ter ostane dalj časa sveže in sočno; juhe in omake, ki jih gostimo s pirino moko, pa so bolj kremne. Zeleno zrno pire je idealno za pripravo kosmičev in kot nadomestek za meso.
Želim vam dobar tek!